10.12.2008 г., 19:58 ч.

Жребий 

  Поезия » Философска
643 0 3

Най-трудния жребий избрах.

А не съм роден за победител.

Грижите тегнат над мен,

като сянка от ръка на молител.

С чувството, че съм пак сам,

аз се мъча света да обърна.

Обичта си на някой да дам...

И времето малко назад да върна.

Но ето, идва Смъртта тежко към нас.

И гаснем бавно, час по час.

На възрастта студеният вятър оставя по нас следи.

И играем житейския театър нелеп.

Аз играя тебе - мене ти.

Та къде вече да се дяна...

С тоя мои жребий сред всичките тия души...

Душата е мръсна, сломена.

Краи мен все болки, беди.

И жалката малка светулка.

Наречена с моето име.

Бавно гасне в нощта и това е...

Най-трудния жребий избрах.

А не съм роден за победител.

 

 

© Вълко Тодореев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Помисли над ОТО обща - теория за относителността - може да ти помогне да разбереш някои неща....Можеш и повече, постарай се!
  • Бъди оптимист... и малко повече!
    Поздрави!
  • Хубав стих!Но защо да не си роден за победител? Един ден може пък да се окаже, че си победител...Поздрав!
Предложения
: ??:??