9.06.2013 г., 11:55 ч.  

*Жълта роза * * 

  Поезия
1044 0 2

 

      

Жълта роза

През Май разцъфнала една

прекрасна жълта роза.

Ароматна, с капчици роса,

а до нея сгушена мимоза.

 

Всеки гледа я с копнеж,

но с бодлички е опасни,

омайва мирисът ù свеж,

пробужда мисли страстни.

 

Протегна се една ръка,

младежки нежна и изящна,

стъбълцето скърши ù така

и захвърли я във ваза прашна.

 

Посивяха жълтите листенца,

клюмна малката глава,

за нея нямаше водица,

нито капчица роса.

 

Смъртта я бавно изсуши,

като сълзи листенцата разпръсна,

остана дръжката ù да стърчи

на лавицата прашна, мръсна.

 

С невежество убиха красотата,

достойна за хербарий,

непознала любовта и суетата,

неживяла като Дарий.

 

Погребаха я в кофата с боклук,

без почести и слава.

В пепел се превърна тук,

без да е била жарава!

 

© Иванка Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Погребаха я в кофата с боклук,
    без почести и слава.
    В пепел се превърна тук,
    без да е била жарава!
    * * *
    Направо мe ЗАНИТИ!!! Само eдна скромна 6-чка от мeнe, и... жалко за съдбата на ЖЪЛТАТА РОЗА! Амин!
  • !!!
Предложения
: ??:??