3.06.2017 г., 10:29 ч.

Кабелът сърце 

  Поезия » Свободен стих
464 0 1

Надявам се на мили думи,

тъй както пиша ги и аз,

но не знам дали четеш ги,

не отговаряш повече от час.

 

Смисъл има ли от копчета и мишка,

и бялото пространство ни дели,

все едно разлиствам стара книжка, 

душата ми започва да крещи.

 

В място за лъжи и грозни гледки,

срещнах нещо толкова добро,

обикнах го, но сякаш в клетви, 

сърцето ми остава си само.

 

Мълчание е тежката присъда, 

мирише даже на раздор,

и няма вече нищо страшно,

просто си поредния затвор.

 

Срязах кабела и нещо стана,

бил съм вързан за света,

бутафорията превърна се в рана,

сега навън е светлина.

 

© Матео Тор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??