4.01.2007 г., 13:31 ч.

Кажи как ? 

  Поезия
691 0 9
Как да забравя ръцете, кажи,
а устните ... как да забравя ?
Как да прошепна: "Мили, о, спри!"-
Да загърбя как тази омая?

Как във дома си да върна се, как -
там е тревожно и хладно.
Отивам си, идвам, идвам и пак
изпиваш ме ти сластно и жадно.

Как да живея, любими, кажи,
таз участ ми раздира сърцето,
как да се боря, душата кърви,
броди тя кат призрак несретен,

от твоята къща до хладний мой дом,
през ада до пълнотата на рая,
кажи ти, как да сторя поклон
на самотата, теб как да забравя ?

Посветено на П.Т.- 2001 г.

© ПЕТЯ ГРИГОРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??