23.10.2008 г., 13:23 ч.

Кажи ,,Mерси''... 

  Поезия » Любовна
838 0 26
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=136875

Всичко съм ти казала. Прости.
Не мога вече с нищо да те изненадам.
До моя свят в пустиня се върви,
но стигнеш ли до него, там оставаш!

Оазисът ми - блудстваща Луна,
готова да отнеме твойте нощи.
Пречистваща е моята сълза
и безпощадно молеща за още...

А твоят свят... като цветя пред храм,
поливани пред святата обител.
Откъснеш ли, макар едно от тях -
руши се пред олтара всяка мисъл.

Да... твоят свят е чист и съвършен.
Та... помисли! Ще тръгнеш ли към моя?
Светът ми във пустиня е граден
и влезеш ли във него - остаряваш!

Сега те моля миг да помълчим.
Преди да стъпим в синура опасен.
Дори да са броени наш'те дни,
споменът за ,,вчера'' е прекрасен.

............
Всичко съм ти казала. Прости.
А тайните пустинно онемяват.
Кажи за мен поне едно ,,мерси''.
Ще те почерпя с ,,кюлчета от злато''.

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??