1.02.2004 г., 2:00 ч.

Кажи ми 

  Поезия
1523 0 1

На стара пейка под самотна липа,

Често залеза посрещахме ние.

И на кристално чистата река,

с обич, старата кола си миехме.


Без пейка е сега нашата бяла липа,

и залеза отделно чакаме ние.

Не е кристално чиста буйната река.

и всеки сам... новата кола си мие

.


Къде ли си сега

, в тази тиха нощ

Дали и ти не можеш да заспиш

.

Или си с друга, някъде в разкош

и с нея щастие опитваш да делиш

.


Отчаяно се свива моето сърце.

Живея със несбъднатите ни мечти.

Тежи ми самотата... и нощ и ден

.

Кажи ми

, ти щастлив ли си? Кажи!


Ах, времето пълно със спомени,

безкомпромистно тече си само.

Но винаги нещо скъпо отнема ни

и нищо не ни връща..... Защо ?

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??