18.01.2019 г., 13:49 ч.

Кажи ми 

  Поезия
474 0 2

Кажи ми Небесна,
какво е това - 
всеки миг
Ти си в сърцето,
а душата ми търси Те
и денем, и нощем,
сякаш звезда си
по небосклона,
на Бога с ръката изписан?!
Кажи Съкровена,
какво е това -
докосвам страните ти,
целувам ръцете ти
и мигом политам
сред световете избухващи
във светлини, красота
и фонтани магични?!
Кажи ми Ти Ангел бял -
сякаш си огън
сред измерения
апокалиптични,
че не си моят сън,
а Истина, поетичност,
реалност в тоз Свят,
от кал сътворен
и пясъчни кули
от болка, печал
и мъка, себичност?!...
Кажи ми Божествена
и не ме изоставяй?!
Във паяжини словесни!...

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??