6.01.2021 г., 21:03 ч.

Кажи ми! 

  Поезия » Философска, Друга
602 0 0

Кажи ми дали си се радвал?

Кажи ми дали си мечтател?

Кажи ми дали си получавал,

писмо без адрес и подател?

 

На него кажи ми какво бе написано?

Стоеше в средата поема една,

с магично мастило тя беше орисана.

Красеше писмото изцяло сама.

 

Заглавието нейно бе твоето име

и правилно кръстена беше така.

Любопитството твое преди да отмине

аз нека ти кажа що гласи тя...

 

"Кажи ми любов ти изпита ли нявга,

раздяла след туй и плач подир нея?

Загуби ли близък и вдигна ли сватба?

Детето ти малко до теб ли се смее?

 

А внук вече имаш ли, стана ли време?

И чакаш ли ти със усмивка смъртта?

Да дойде и точно преди да те вземе,

с възторг да ти каже: Браво! Живя!"

 

 

© Желязко Михайлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??