14.11.2009 г., 12:14 ч.

Кажи ми, щурче 

  Поезия » Любовна
1141 0 22

И пак

ще те попитам:

- Кажи ми, щурче,

накъде да отлитам

със счупени криле?

Докога ще се вричам

на този, що няма сърце?

Докога ще го обичам

и ще протягам

към него ръце?

И пак

ще те попитам:

- Кажи ми, щурче,

как като тебе,

с цигулка в ръка,

до камък да застана

с усмивка на уста?

Как като тебе

щастливо да любя?

Под открито небе

щастлива да бъда?

Как се обича

каменно сърце?

Кажи ми, кажи ми,

щурче?

 

© Ирена Чинтова Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??