11.08.2007 г., 16:40 ч.

Кажи не! 

  Поезия
559 0 4
Тя беше там - тиха, спокойна, унила
и гледаше тъжно залеза кървав.
Сълзите от болка не бе още изтрила,
животът във нея отдавна бе мъртъв.
Тя виждаше всичко, както преди -
морето бе бляскаво, вълните игриви;
момиченце русо миди реди,
денят усмихнат си тръгва сънливо.
Тя чуваше всичко - животът бе песен,
смях на момиче ехти в тишината.
И чуваше как топлата есен
на дърветата, тихичко, багри  листата.
Тя можеше пак да усети
солена вода върху сухите устни,
и вятъра топъл да гали костите,
и пясъка ситен между своите пръсти...

                          ***
Поглед назат тя плахо обърна
и с ужас видя, че няма пътека.
Черната манта на нощта я обгърна,
но не намери в това тя свойта утеха.
И поиска тя пак да заплаче,
но нямаше сили дъх да поеме.
По пясъка топъл бавно закрачи
и нейната диря изчезна безследно...




П.П : Малко нетрадиционен израз на призива ми: "Не на дрогата". Дано го разберете...

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??