21.09.2010 г., 15:14 ч.

Кайнак 

  Поезия » Философска
717 0 2

К А Й Н А К

 

светът ли пее под летния душ

с арията на Виолета

виолетки никнат в античен театър

надал ухо бронзов чешит

обърква хода на Главната улица

есента се усмихна

реката пълни Извора

преливат в златни кошове Старите хълмове

 седмо ниво на светлината

утре ще е повече от днес

 

белотата жили

зима

вие тяло по лъжица от дърво

с любовта ще се разлистим

сякаш слезли вдясно

запролетяват ръцете Ти

 

нареждаш Пъзела между сезоните -

утре което повече от д н е с  е

 

 

И голият има нещо за губене – насладата,

 че няма какво да му вземат.

В това е  ф и н е с ъ т.

 

 

 

 

© Диана Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??