31.03.2008 г., 22:11 ч.

Как да откраднем щастие 

  Поезия » Бели стихове
721 0 2
 

Защо не си помогнем в труден ден,
когато някой никой не обича,
подай ръка, върви с  мен,
ще ти покажа как щастието се отвлича.

И щом избършем скръбните сълзи
и отстраним досадата с ръка,
ще заличим болезнени следи
и облечем тъгата в красота.

Ще вземем смях от който и да е,
ще присвоим усмихнати очи,
ще капнем синева от бодрото небе,
в смеха ще сложим пеещи звезди.

На славея ще откраднем песента,
ще сбъднем чуждите мечти,
коприната на ярката зора,
ще вземем и на слънцето лъчите.

Червена надежда изгрява сребриста,
потъваща в неонови звезди,
щом щастлива душа заспива лъчиста
сред ореол от сбъднати мечти.

© Добрияна Манолова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??