Как искам...
Пътищата в мен
от бързане останаха преплетени.
Не се завръщам - бременно е времето,
мечтите ми - все още - неродени.
Не се обръщай,
сигурно не съм
онази, дето чакаш да те срещне.
Понякога измисляш ме насън:
пленителна и много нежна - вещица.
Прогнозата избирам,
а дъждът
разтваря всички сладки обещания.
Оставам - светла точица в нощта.
... лъжите ти загубват очертания.
© Йорданка Гецова Всички права запазени