29.12.2011 г., 8:22 ч.

Как искам да ти подаря хвърчило 

  Поезия
4006 0 40

Ти помниш ли – когато бе дете,

светът ухаеше на обич и канела.

И искаше по-бързо да растеш,

а мислите ти бяха чисто бели.

И възрастният беше великан,

а детската градина бе досадна.

Дали си спомняш онзи пеликан,

в съня ти който хищно те нападна?

Висок ти беше всеки парапет,

широки – всичките пространства.

Мечтите ти летяха все пред теб,

чаровни в своето непостоянство.

А днес се крият свити насред страх –

пробити хвърчила, неоцветени.

Намирам те там някъде под тях –

броиш минутите. И няма време...

Цигарен дим се стича върху тях,

пътеката за някъде изтрива.

И ти си друг, а аз не те познах...

Как искам да ти подаря хвърчило!

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??