Един
жабок
министър
ял, крал,
преял
и накрая
казал:
- Квак, квак,
от държавния
жабурняк,
а народът
заплескал:
- Пак, пак.
Един
щъркел,
държавен
глава,
разперил
крила.
Ял, крал,
преял
и накрая
казал:
- Жабока
хванете.
В затвора
го хвърлете.
- Трак, трак,
а народът
захлипал:
- Как, как?
© Ирена Чинтова Спасова Всички права запазени