26.11.2008 г., 14:00 ч.

Как Онегин писа на Татяна 

  Поезия » Любовна
736 0 5

   "Чего хочу? с какою целью

    Открою душу вам свою?.."

                                   А. С. Пушкин

 

Случайна среща. Дивна хубавица

преситения мъжки взор плени.

Походка горда..."Истинска кралица!" -

сякаш чувах Господ да шепти.

 

Познат финес в чертите благородни

по бузите ми плисна шепа жар.

Подканяхте ме сякаш да говоря,

а аз успявах само да мълча.

 

Прииска ми се, вярвайте, презрение

поне да видя в милите очи.

Но нямаше искрица от вълнение

или от спомен някакъв дори.

 

Усмивка бегла, строго етикетна...

И пак съм част от пъстрата тълпа.

Едно усещане, щастливо-мимолетно,

таз вечер ме наведе над листа.

 

Че, може би, обичате ме още

сърцето разтреперено твърди.

Тъмно е. Студено ми е. Нощ е.

Любовта Ви само би могла да ме спаси...

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??