1.12.2019 г., 7:58 ч.

Как Робърт Бърнс замръкнал в Габрово 

  Поезия » Хумористична
524 0 1

Хладна вечер, лек сумрáк,

Габрово притихва пак.

Вървиш си ти, другар те спира

да хапнете по бургер с бира.

 

Нима ще го оставиш сам

да носи тежкия товар

на младата тъй още вечер,

ухаеща на бургер печен.

 

А вънка се сгъстява мракът.

И грижи у дома те чакат.

Нека да си чакат зад вратата.

Дявол да я вземе и жената.

 

Съща хала – като зафучи.

Само "Братята"* ще те спаси.

Покорна в мъжката ръка

приляга халбата добра.

 

Честит, по-сит от господар,

блюда, достойни и за цар.

Гали капка сос брадата.

О, радост земна в небесата.

 

А часовникът немилостиво

отмерва времето свидливо.

Заговорът на стрелките е разкрит

и тръгваш си добре напит.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* – "Братята" – славна кръчма в моя свиден край.

© Blenika Halacheva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??