12.11.2010 г., 22:43 ч.

Как се ражда любовта 

  Поезия
1038 1 8

Една любов се ражда, без да пита

дали светът за нея е готов,

дали е тежка и сълзите ще са с дъх на болка,

или ще се превърне в шепа грях...

Дали за нея тука под звездите

има място, има път...

Дали светът ще я осъди,

ще ù даде ли право на живот...

Една любов с вятъра се ражда

и пронизва нашите сърца,

понякога е бриз и топъл вятър,

понякога е леден северняк...

Една любов се ражда денем, нощем...

Не пита кой е млад и кой е стар,

запалва огън и в една стихия

изгаряш ти без разум и без дъх...

И нашата любов така роди се

искряща, страстна, с бръчици от смях...

Луната бледа, непокорна

ни даде своя благослов...

Но за нас звездите бяха мъртви

в ложе от космичен студ

и грешна, непокорна, любовта ни

осъдена, без право на живот...

Но любовта се ражда, без да пита...

И няма начин да я спреш...

Но и не искаш... Аз не искам...

Искаме да се обичаме до смърт...

© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??