13.07.2011 г., 19:56 ч.

Как се рисува лято 

  Поезия » Пейзажна
1520 0 9

Как се рисува 
най-хубаво лятото?
Със слънчогледи,
във слънцето влюбени;
с житни нивя, 
разлюляни от вятъра;
с рой пеперуди 
с крила изумрудени,
в облаци пухкави 
с грачещи гларуси.
В пурпурен изгрев 
хоризонтът трепти,
бързат таксита 
пред мудни Икаруси
в тесните улички 
с дъх на липи.
Нощи, изпълнени 
с блянове сбъднати...
Лунна пътека... 
Море... 
И звезди...
Влюбени двойки,
по кея прегърнати...
нарисувах ти лято.
Нарисувай и ти!


                  

© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??