23.04.2024 г., 20:50 ч.

Как се става новодомец в Габровския балкан 

  Поезия » Пародии
71 0 0

Трябва да си имаш вуйчо Владика
и къща от него широка
като Петроханския проход
и дълбока като
Искърското дефиле,
та като влезеш в нея,
да забравиш на кой свят се намираш…
Дали на Горната земя
или на Долната, където
Юнакът от приказката
още се бори с Ламята!
И не се знае – кой на кого
ще отсече главата!
Дали Юнакът на Ламята,
или Ламята на Юнака,
защото с годините дотолкова
са се уеднаквили и двамата,
че са заприличали
на Сиамски близнаци.
И вече е невъзможно да различиш:
Кой е Юнакът? И коя е Ламята?

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??