6.01.2009 г., 16:30 ч.

Как си ме учила, мамо! 

  Поезия » Любовна
1079 1 9
 

Мамо! Как си ме учила, мамо!          

Да почитам у всеки красивото,

да разчитам на... собствено рамо,

на глас да изказвам най-милото.

 

Мамо! Как си ме учила, мамо!

Да раздавам любов с пълни шепи.

Сърцето ми... то всичко му е дало.

Сега е във преспи, тежки и бели.

 

Мамо! Как си ме учила, мамо!

Да вярвам в невъзможната любов.

В приказките, там принцове са само.

В живота мъже са, тръгнали на лов.

 

Мамо! Едно не научи ме, мамо!

Че болката ще е силна, непосилна...

Че въздухът ще е тежък, ковчежен,

за вдишване труден и режещ...

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??