4.04.2008 г., 17:18 ч.

Както преди... 

  Поезия » Любовна
642 0 6

Дочувам песента ни - нежна.

Оркестърът я свири,

както преди.

Двойките вече излизат,

застават на очукания подиум,

а аз стоя и чакам...

Дали ще ме поканиш?

Дали ще върнеш времето назад?

Макар на петдесет, още помня песента.

Ти се приближаваш,

затаила дъх, чакам мига,

протягаш ръка:

- Един танц - прошепваш познатите думи.

Заставаме и ние там,

и сякаш времето се връща

в старото ми тяло.

Приглушената светлина,

издрасканият под,

шепата вече стари музиканти,

дори песента.

Започвам да се въртя,

край теб, както правех преди...

Клатушкаме се,

поклащаме се бавно,

а хората ни гледат и се смеят...

Пак успя

да ме накараш да се почувствам желана!

Пак направи така, че да ни одумват

и така, че да се изчервя.

Лекичко в такта се поклащаме

плътно притиснати,

а сякаш беше вчера, когато се запознахме...

Хората ни гледат,

но ние сме слепи за тях

"Не е ли красиво!" - мисля си с усмивка.

През прозореца,

късче реалност,

снежинки валят.

Ние сме на топло,

сгушени един във друг.

Оркестърът свири,

а аз съм цяла червена

и се чувствам като подмладена.

"Другите нищо не знаят!" - мисля си с усмивка.

В очите им ние сме само

една изкукала стара двойка,

но има и нещо повече...

Сърцето ми прелива от щастие и топлина,

а танцът още не е свършил...

Сигурно ще си го тананикам вечно,

зачервена от вълнение,

задъхана от желание,

въпреки годините,

във вените ми споменът още кипи...

© Различна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви
  • Благодаря ви много за прекрасните коментари.Идеята ми дойде днес докато си слушах една бавна песен,просто затворих очи и видях една двойка да танцува бавничко,видях допрените им побелели глави и замечтано започнах да пиша....
  • Приказно...Поздравления!!!
  • Благодаря за топлите думи.И твоя стих е чудесен.Хубаво е да намираш приятели
  • Чудесен е танца ти!Прегръщам те с голяма усмивка!
  • Красива приказка разказваш...
    прочетох с наслада...и продължавай да танцуваш...
    Хубаво е! с обич, Слънчева.
Предложения
: ??:??