3.08.2013 г., 12:02 ч.

Както в Лермонтова песен... 

  Поезия » Пейзажна
377 0 5

 Както в Лермонтова песен...

        

                     А он мятежный ищет бури

                     как будьто в бурях есть покой.

                                      М.Ю.Лермонтов

 

Безкрайна шир...Вода и Вятър

и белогривести вълни,

отблясък слънчев по платната

и хоризонти във мъгли...

 

Едва, едва полъхва свежест,

люлее се една вълна-

тя помни  вятърова нежност

от други, смутни Времена...

 

Към хоризонта, там понесен

самотен кораб...Тръгнал той

е както в Лермонтова песен:

да дири в бурята покой...

 

                                 Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??