19.10.2010 г., 11:07 ч.

Какво друго може да се случи 2 

  Поезия » Оди и поеми
713 0 0

Имах нужда да се прочистя,
сякаш прояден от киселини,
кой ли може да ми причини
съмненията в моите истини?

Сигурно има някъде някой, научил
какво умея, какво става в главата ми,
какви битки водя вътре в душата си
и какво друго може да се случи...

Като телепатия,
бавно, бавно си идва,
което е това момиче, не зная.
Някак си обаятелно,
сега невярващ премигвам,
какво друго ще се случи накрая?
Доста неволи,
причинени от нея,
сега предвиждам пророчески...
... и в сънища мои,
за които тя да копнее,
да бъде личното ми Височество...

Не мога да обяснявам, защото
съм без някакви обяснения оставен,
бива ли изобщо да ми се понрави
какво тя обеща да ми прави в леглото?

Личната ми принцеса обаче нехае,
каквото имаше да става, ще стане,
но ако нейните очи сега не престанат,
дали ще мога да издържа до края?

Как така стана, така ли се получи,
да загубя още една битка в сърцето си?
За мен останата звездата в небето и
какво друго може да се случи?

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??