18.02.2007 г., 12:01 ч.

Какво е? 

  Поезия
715 1 3
Питам Тишината: "Какво е Любовта?"
Тя ми отговаря: "Сбъдната мечта."
Самотата се намесва: "Затворена врата е."
Тъгата я подкрепя: "Пролятата сълза е."
Включва се в спора нейната сестра:
"Тя е ярко слънце" - казва радоста.
Прекъсва я лъжата: "Има две лица!"
Истината скача: "Горда и добра!"
"Всичките сте прави! - заявява Мъдроста. - 
Тя е буен огън, падаща звезда,
нежната симфония, бурята в нощта.
Тя е Тишина, Радост и Тъга,
често е Самотна, Истина... Лъжа.
Някъде в сърцето ражда се с надежда,
има я в усмивка или в поглед
нежен - бисерна сълза...
Животът, мили мои - това е Любовта!

© Шопландия Софийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??