16.08.2012 г., 10:40 ч.

Какво е Жената 

  Поезия » Любовна
1530 0 1

Какво е Жената


И Бог създал света,

изпълнен с красота

и безкрайни небеса,

а над широката земя

било осеяно със цветя

и омайни чудеса


Но искал в същество -

мило, хубаво и добро,

всички тези красоти

да обедини,

така създадена била

и първата жена


Богиня тя била

на цялата земя,

по-нежна и добра

от всичките цветя,

по-мила и красива

от цялото небе

и чиста и невинна

като ангелски криле!

© Николай Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Забавна притча в рими! Интересно е!
Предложения
: ??:??