22.06.2011 г., 11:43 ч.

Какво е животът? 

  Поезия » Философска
571 0 0

 

 

Какво е животът?


Две спирали преплетени.


Хора с борба за надмощие, власт и грешна наслада.

Хора без вяра, без прошка, без състрадание.

Хора с завист, злоба към ближния.

Хора бездушни, загубили чест и достойнство.

Хора, потъпкали всеки изпречил на пътя им.

Хора алчни, безкористни, сребролюбци.

Хора пиявици, които се впиват в жертвата.

Хора, които си слагат сами ореола.

Хора, влюбени в себе си, загубили реална представа,

след време летят над звездите, забравили вече къде е земята.


Други решават път на мравка да сторят.

Притаили дъх, искат мир по земята.

Без бедност, без страх и насилие.

В безпътното време, остава им вярата.

А дойде ли болката, бягат от нея,

градят пясъчни кули под нейните облаци.

Мечтатели в розово, така се наричат.

Протягящи длани към слънцето с топли надежди,  се молят на бог,

за красив живот, обсипан с взаимна обич и бизгрижни дни.


Това е сентенцията на живота.

Две спирали преплетени. Избери от коя да си ти!!!

 

 


©

© Силвия Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??