17.06.2008 г., 12:04 ч.

Какво е любовта 

  Поезия
701 0 1
 

Какво е любовта

Запитах  хората какво е любовта,

а те ме сметнаха за луда.

Едните казаха - това е секс,

а други - най-голямата заблуда.

 

За  философите е тема за диспут,

в пуберитета - тема за копнежи,

практиците я смятат за абсурд,

но повод е за хиляди стремежи.

 

За нея тръгвали са на война,

за нея са изгубвали живота си,

възпяват я във песни по света

и вдъхновителка е тя за творчество.

 

Аз искам да ви кажа за една любов,

за тази, дадена от Бог на хората,

тъй съвършена и бичувана до кръв,

изстрадана, охулена, дори разпъната.

 

Днес всички чували са за Христос,

но  знаем ли за любовта Му?

Вълнува ли ни вечния въпрос -

какъв е смисъла в живота Му?

 

Аз знам - това е любовта,

написана с огромни букви,

пожертвала се на Голгота за света

да ни спаси, живота да откупи.

 

И моля ви, кажете ми сега,

друг пример за любов такава,

аз знам, че няма, затова

 тя съвършена си остава.

 

И, Господи, сега благодаря

за тази жертва толкова голяма,

да бъда с Теб във вечността,

надежда по-голяма нямам!

© Мария Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??