28.08.2011 г., 13:30 ч.

Какво означава да си приятел? 

  Поезия » Друга
1154 0 0

Какво означава да си приятел,

на нещо хубаво да си деятел?

Да правиш всичко за някой,

а ти за него да си никой?

 

Това ли е значението на тази дума?

 

Да ти прави постоянно забележка

за всяка твоя направена грешка.

Вместо да ти помага –

той гледа само как да те излага.

Да си приятел вече е модерно,

така всеки те гледа високомерно.

 

За мен приятел означаваш,

ако за някой друг живота си даваш.

Помагаш му за всичко -

в замяната на нищо.

Трябва много да го оценяваш                                                                 

и без причина да не го обвиняваш.                                                          

 

Ако искаш вечно да е твой,                                                                          

трябва да внимаваш с острите завои.

© Търсеща Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??