Какво означава да си приятел,
на нещо хубаво да си деятел?
Да правиш всичко за някой,
а ти за него да си никой?
Това ли е значението на тази дума?
Да ти прави постоянно забележка
за всяка твоя направена грешка.
Вместо да ти помага –
той гледа само как да те излага.
Да си приятел вече е модерно,
така всеки те гледа високомерно.
За мен приятел означаваш,
ако за някой друг живота си даваш.
Помагаш му за всичко -
в замяната на нищо.
Трябва много да го оценяваш
и без причина да не го обвиняваш.
Ако искаш вечно да е твой,
трябва да внимаваш с острите завои.
© Търсеща Свобода All rights reserved.