18.12.2016 г., 8:10 ч.  

Какво по-хубаво да ми се случи? 

  Поезия » Любовна
629 4 12

Гласът ти  буди  нежно тишината,

на  ноти тя се разпилява,

а стаята  като декор  луната

с магични сенки населява...

 

Щурците, вечно влюбени и будни,

идеята  завчас прегръщат,

да свирят посред нощ не им е трудно,

с любовни трèли  те отвръщат...

 

В оркестъра  побързвам да се включа -

свирците,  ти  и  аз  сме само...

Какво по-хубаво да ми се случи –

щурци, и глас, едно  пиано...

 

Клавишите  докосвам...Туй изкуство

поглъща ме във миг изцяло!...

Под пръстите лежи  послушно

великолепното ти тяло!...

 

За тази музика не трябват  ноти!...

Мелодията знам отлично!

Не ще я сбъркам никога - напротив!

Да  я  повтарям тъй  обичам!...

 

И рони нежни звуци тишината,

а пролетно  нощта ухае,

във клоните въздиша  тъмнината...

Тя колко много тайни знае!...

 

Звездите  ни  отгоре  аплодират

и  златен  прах  от тях се сипе!...

Луната  да ни чуе се поспира...

Реалност?...Сън?... Вълшебен миг е!...

 

 

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??