Какво са лъжите понякога?
Може би заблудени мечти,
някой е откъснал цветята
и ги е откраднал от сиви очи.
Някой от радост е плакал,
друг е потънал в печал,
някой плевели е отскубвал,
друг на огъня е сложил край.
До окрилени хора препускам,
други разрушили са себе си,
уморено и тайно притихват
и на илюзиите те се усмихват.
Какво са лъжите понякога?
Копнежи неизживени.
Да, зная, че са сложно вятърни
и нарушават мислите ни стаени.
Но понякога лъжата спасява,
много животи е върнала,
в истината се тя припознава
и върви сред нас осъждана.
© Силвия Всички права запазени
много животи е върнала,
в истината се тя припознава
и върви сред нас осъждана."
Много мъдро!!!