12.12.2023 г., 17:04 ч.  

Какво си ти, Любов? 

  Поезия » Любовна
223 3 3

КАКВО СИ ТИ, ЛЮБОВ?

 

... понявга с теб мечтая да изчезнем – мечочета в несбъднат зимен сън –

да слизам из прекрасните ти бездни, да ти шептя здравей на всеки хълм,

на джунгли, на пампаси и на прерии връз мен да стеля твоите коси,

да чувам как ми казваш: – Ей, Валерий, моли се тихо Бог да те спаси! –

 

да гледам как над мен летиш – красива, безмълвна птица в меки синеви,

и аз – без дъх останал! – да се сривам в дъбравите ти с утринни треви,

в сияния и шеметни молитви да вляза – с теб! – в Божествения Рай,

какво си ти, Любов, ако не литнем? – един недосънуван сън докрай...

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??