10.08.2023 г., 10:48 ч.  

Славната гибел на Хаджи Димитър 

  Поезия » Гражданска
283 0 0

Той загина, за да спаси раята,

до последно с враг се сражава!

С борба се постига свободата,

любов към народа го окуражава!

 

В Стара планина той падна,

но безсмъртен е в сърцата!

Нацията, за избавление жадна,

възхити се от четата сърцата!

 

Ботев, поетът ни гениален,

възпя подвига им в рима!

Помнете примера морален,

та България и утре да я има!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??