6.06.2021 г., 12:58 ч.

Какво съм аз за теб 

  Поезия » Любовна
349 2 1

Какво съм аз за теб?

 

Розата,която след дни ще увяхне

и ти ще изхвърлиш 

през прозореца. 

 

Свещта  на масата, 

която бавно се топи 

и се превръща във восък. 

 

Книгата до леглото, 

която ще прочетеш в една самотна вечер,

а може и да не стигнеш до края. 

 

Виното в чашата,

което ще изпиеш до дъно 

когато те мъчи жажда. 

 

Филмът по Нова, 

който нещо те оттегчава 

и ти ще смениш програмата. 

 

Цигарата в пепелника, 

която догаря 

пък и ти ще отказваш цигарите.

 

Какво съм аз за теб?

Поредна гара

или пристан дълго търсен ,тих...

© Тони Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??