21.12.2019 г., 9:16 ч.

Какъв бе Той? 

  Поезия » Друга
621 11 24

Небесен знак..!

Звезда проблясва.

Очите гледат

странното явление,

във ясла за сено

детски глас проплаква

роден е младенец,

надежда и знамение.

Какъв е той?

Син на дърводелец?

Или по божи знак

заченат и роден,

призван да бъде цар

или със трънен венец

на кръста призован

в последния си ден?

Той беше всичко,

дъх и упование,

за бедните лечител,

изкупваше греха

на хората показа

радост и страдание

и после тръгна си

но промени света.

 

Декември,2019г

Варна,Гавраил

 

© Гавраил Йосифов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??