Не че има много връзка, но този коментар на
Дочето - Довереница ме провокира:
" ...цветът на щастието е лимоненожълт"
Цветът на любовта ли? Може би,
прилича на снежинка полетяла.
На пуканка със къдрави вълни,
накацали по дрешката ù бяла.
А може би – на захарен памук,
на розова смешинка върху устни,
на гукането детско – сладък звук,
на Пинко, на балон от дъвка вкусна...
Дали пък не е бледа резеда?
Разлистено ухаеща на пролет.
Дали не е безкрайна синева?
Със облачета рошавки отгоре...
Цветът на любовта ли? В моя свят
е с топла кафеникава обвивка –
горчиво-сладък черен шоколад.
Разбрах го, щом очите му обикнах.
© Жанет Велкова Всички права запазени