25.08.2017 г., 8:18 ч.

Кал 

  Поезия » Любовна
191 0 1

КАЛ

 

                И макар че от кал сме направени, Господи,
                 аз не искам във кал да прекарам живота си...
                                           Иван Андонов


От кал ли съм родена,
или съм просто песъчинка,
политнала от прашната ти длан,
родена от безумност и обичане, 
от нечия бездиханна самота.

 

От кал ли съм направена,
или си ме измислил,
преплетена от парченца самота,
да бъда нечия, и ничия,
родена от любов, и красота...

 

От кал ли съм направена,
от късчета самотност,
от излъгани очи, и пепел в тях...
Аз не искам в тоз живот измислен,
да прекарам живота си в кал...

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има прекрасни и много скъпи изделия от кал. Керамика. Но да живееш в кал е нещо друго. Никой не го иска.
Предложения
: ??:??