14.07.2011 г., 22:52 ч.

Камъкът 

  Поезия » Философска
652 0 6

Камъкът, на който се облягаш
или с който портата подпираш,
този, който хвърляш със досада
или като сувенир прибираш.

Камъкът, изграждащ планината,
или страшно спускащ се по нея,
той е брод, минаваш ли реката
и опасност, плаваш ли към кея.

Вечер се прибираш в тъмнината,
някой с камък нейде те причаква,
Или сутрин, галейки росата,
слънцето зад камък те очаква...

Камъкът - приятел най-стабилен,
или враг - вещаещ страшна гибел
С теб ще е, когато ти си силен,
предадеш ли се, ще те убие...

© Александър Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??