13.09.2020 г., 22:02 ч.

Капчица 

  Поезия » Друга
518 1 9

Ставам по тъмно.

Търся земята, с крака.
Очи не отварям,
нарочно.
Рисувам, с картини ,света.
Объркани, цветни, но жалки.
Настръхвам от ужас и мраз.
"Не може да бъде " - си казвам,
"Не може това да съм аз."

"Каквото си мислиш
-това си. "- В главата ми някакъв глас,
Неканен и мрачен, пристигнал,
настанил се, кротко, у нас.
И когато му скимне, приказва,
без капчица свян или срам.
"Не си безгрешна "-  ми казва.
"Не си светица, мадам."

Говори си, кой ли ти вярва?
Аз съм капчица, чиста роса.
Капчица, свята, и прясна,
Търкулната, нежно, в пръстта.
С какво е виновна водата
Че се превъръща във кал?
Аз мокра съм, нежна и свята,
От  облия, златен бокал,
съм паднала...
… докато ангел отпива,
със своята чиста уста,
и задавя се, след като чува
за смъртта на дъгата, вестта.

 

...и нека бъда кал, за да не знае
Нечистият, подъл човек, 
как капчица, сладко ухае,

 

 

как сладко ухае капчица дъжд..

© Елмаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • “Капчица, свята, и прясна,
    Търкулната, нежно, в пръстта.
    С какво е виновна водата
    Че се превъръща във кал?
    Аз мокра съм, нежна и свята,
    От облия, златен бокал,
    съм паднала...”

    Елмаз! ❤️🦋💧💦 Красиво е!
  • Деа❤️
  • Сладко ухаят капките дъжд... Поздравления!
  • Мерси, Пепи, Милена 💚
  • "как сладко ухае капчица дъжд.."!
  • Много е хубаво!
  • Благодаря, Мария и Георги
  • Хареса ми.
  • Хубаво е, Елмаз. Превеждах песни на Индила и тя пее, че е медена капка. Твоите капки и ангелите могат да удавят. Всички сме дошли от земята.
Предложения
: ??:??