Дъжд ли беше,
Бог ли се разплиска
върху зажаднялата земя?
Ето го!
На капка върху листа,
с нимба от зелена светлина.
Беше малко тъжен и умислен,
с годините непроменен почти.
Сварих със очи да го здрависам
мъничко преди да отлети.
© Райчо Русев Всички права запазени