Сърцето ми е сухо като мъка,
попила във мечтите на дете.
Сърцето ми е кухо като пъпка
на недораснало, увехнало цветче.
Сърцето ми е празно, като цев,
засекла птичи полет във небето.
Сърцето ми е глухо като рев
на майката, изгубила детето.
Сърцето ми е пусто, като блян
по дните, пропилени в младостта.
Сърцето ми е космос разпилян.
Сърцето ми е гаснеща звезда.
© Тома Кашмирски Всички права запазени