4.12.2020 г., 22:13 ч.

КАРТИЧКА 

  Поезия » Философска
365 0 0

Честита ти Коледа, скъпи Орфее!
Набързо ти пиша, дано да успее
писмото по-скоро до тебе да стигне,
че пощата бави се в тежката зима.

 

Желая ти здраве, пази се от лошо.
Заспивай все там, дето спал си и снощи.
Не спирай със своята арфа да свириш
и друга любов ти заръчвам да дириш.

 

Недей ме забравя, с добро запомни ме,
понявга изричай и моето име.
Но в своите мисли не мене прегръщай,
отново назад ти недей се обръщай.

 

Празнувай със коледни лампи и песни,
на Коледа мъки забравят се лесно.
Да бъде нощта ти и свята, и тиха.
От двора на Хадес. С любов: Евридика.

 

Но тя не разбра, че вакханки сърдити
Орфей са причакали, в храстите скрити.
До днес в пещерата, сама на олтара,
го чака забравена картичка стара.

 

автор: 𝑵𝒊𝒄𝒌𝒚

 

Наясно съм с несъответствието на Орфей и коледните празници.

Стихчето е символично и метафорично.
Уточнявам, защото имам вече две забележки за несъотвествието.

Но това е стих, а не математическо уравнение.

Пък и аз съвсем не съм стандартен автор.
Та... малко фантазия е добре дошла. :)

© Николай Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??