16.12.2020 г., 20:09 ч.

Картината 

  Поезия » Друга
432 0 1

Картината висеше на стената.

Картината с полегнали треви –

полегнали от онзи силен вятър

отнесъл разпилените мечти…

 

Мечтите, дето капчици в росата

блестят и плачат сякаш са сълзи

и жадна бях за малко от водата

събрана рано в нежните треви.

 

А между тях се виеше пътека.

По нея тръгнах бавно да вървя

и към живота връщах се полека

и дишах, и щастлива майче бях.

 

Картината във болничната стая

ме галеше със нейните треви

и няма никога да я забравя!

Тя стопли ми сърцето - не и ти!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ще послушам тихо и ще ти благодаря за възможността да се докосна до нежността на твоя стих.
Предложения
: ??:??