12.09.2023 г., 11:59 ч.

Каруца 

  Поезия » Хумористична
133 0 0

По пътя шматка се каруца,

кандилка се насам-натам.

На ней стопанинът дремуца

като на скарата - салам.

 

Едва ли конят го не бива.

Все пак, основен е играч.

Размахал буйната си грива,

по пътя шпори чак до здрач.

 

Но, пътят нещо криволѝчи,

поредният ремонт поел.

Стопанинът тъй яко бичи,

че шлемофона бих си взел.

 

Посоката те си я знаят,

а и отдавна са тандем.

За коментарите нехаят,

а ний да ходим да ядем!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??