Като дъга съм
посветено на М.
Като дъга съм... Слънчева измама.
Усмихната закачка вдетинена...
Небесна многоцветна холограма.
Осново Съм!... Дъждовно съживена...
И съм безкрайно синя... Океан съм.
И ураганно бурна и смирено нежна...
Привличаща, отблъскваща... Потоп съм...
Стихия съм... Вълна водовъртежна.
И съм зелена... Пролетна трева съм,
погалена от Бог и ветровете.
И като малка капчица роса съм...
Безцветна... И съм полско цвете.
И съм индигова. Космически смълчана.
Притихнала... Любовно укротена...
Жена съм!... Не дъга измамна.
Обичана... Обичаща... Вселена...
16.10.2014г.
© Сиси Всички права запазени