29.03.2017 г., 9:52 ч.

Като езичница 

  Поезия
637 3 3

Като езичница – бродя по нощите,

редя заклинания, търся магия.

Билки и мъдрост събирам. И сила!

Мисли горчиви дълбоко да скрия.

 

Бродя по нощите – търся звездата.

Грее ли още или потъмнява?

В знаци потайни разчитам съдбата.

... След обич какво ли остава!

 

Ровя студената пепел на времето. 

Търся забравено късче жарава,

огън отново да стъкна в сърцето,

но въгленче няма и огън не става!

 

Като езичница – жертва пренасям

болка кървяща. Спомен разсичам.

В нощите бродя, изтривам следите 

и те забравям... И ПАК ТЕ ОБИЧАМ!

© Мария Марковска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??