1.05.2010 г., 19:07 ч.

Като живота 

  Поезия » Бели стихове
700 0 0

Като светулчица в мрака
давах на всеки светлина.

Но днес светлина няма в душата
и няма в нея топлина.


Като изгубен пътник в пустиня,
търсещ някъде вода.
Но вижда само миражи
и не чува глас, а само тишина.


Като човек, търсещ живот,
последно искра
или поне малко любов,
но няма спасител за това.


Като дете, изгубило посока,
и с плач търси майчина ръка
и вижда духом майка си,
но реално не съществува тя.


Като просяк с цигулка в ръка,
свири на влюбените хора,
за да има с какво да нахрани своите деца,
а после пак да посвири без умора.


Като жена с последна надежда за живот,
под очите ù синки, закриват красотата
и само от тази любов
може би ще оправят нещата.


Като гълъбица с ранени крила,
правеща в земята кървави следи,

бореща се със смъртта,
пърхайки с крилете си.


И аз, като всичко останало,
ще намеря ли в сърцето ти любов,
или ще съм самотница
в този ЖИВОТ?

© ГЮЛА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??