23.02.2007 г., 18:12 ч.

Като крило на пеперуда 

  Поезия
2925 0 16
     Като крило на пеперуда

Любовта ми е като крило на пеперуда.
Държал ли си в ръце такова чудо? -
Тъй пъстра, нежна и красива...
Държал ли си във длани пеперуда -
да разбереш, че хубостта и е като стъкло чуплива?...
Ако поне веднъж си хващал пеперуда,
тогава знаеш несъмнено -
студът в ръцете ти я плаши до полуда.

Досущ като крило на пеперуда -
тъй волна, истинска и дива -
такава е и моята любов
и също като нейната душа - страхлива.
Студът в сърцето ти я плаши до полуда.
Държал ли си във длани пеперуда? -
След миг поглеждаш шепи и във тях
останало е само цветен прах
от пърхащи крила на пеперуда...

Съвсем като крило на пеперуда
е любовта ми -
прекрасна, искрена и жива...
Когато огън в теб престане да намира,
пречупва се, угасва и изстива...

В студени длани пеперудата умира.

© Елена Леонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??