20.09.2009 г., 20:48 ч.

Като мен 

  Поезия » Друга
640 0 3

Не се намразвай, че не можеш

да бъдеш даже миг от мен.

Сложи си грим, парфюм отровен,

руж, спирала, фон дьо тен...


Репетирай моята усмивка,

походката ми фина, погледа студен...

Внушавай си, че си щастливка

и те на теб остават в плен!


Говори им колко много знаеш,

колко можеш, как гориш...

Представяйки си, че на мен ухаеш,

опитай някак да ги заблудиш...


Прошепни им мило и небрежно,

че обичаш чудеса,

докосвай и пали ги нежно,

нали в това си най-добра?!...


А когато стане вечер и залезеш,

там във нечии очи,

и от образа фалшив излезеш,

не се намразвай и тогава ти!

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??